Contacta amb nosaltres al T. 973 224 222

Osteopatia Esportiva

Durant la pràctica esportiva, el cos pot ser víctima d’una sèrie d’esforços no habituals, que provoquen descompensacions a tots els nivells del nostre sistema, el que pot provocar que apareguin molèsties a l’hora de realitzar algun exercici o lesions com tendinitis, lesions musculars…

Encara que les lesions esportives moltes vegades ens donen problemes locals, la causa principal de la lesió no té per què estar a la mateixa zona de la lesió, sinó que pot ser per una mala compensació del cos.

“El tractament d’osteopatia ajuda a diagnosticar i tractar la causa primària de les lesions i evitar així les recaigudes”.

En l’esportista hi ha diferents factors que cal tenir en compte per a que la seva pràctica sigui el més correcta possible.

S’ha de valorar la petjada, el gest esportiu i la dieta, i també és important detectar quines són les zones del cos amb falta de mobilitat que descompensen la línia central de gravetat.

Cal tractar l’esportista integrant tots els sistemes per evitar que pateixi lesions i  sobreesforç d’estructures, evitant així lesions a llarg termini. Cal facilitar la correcta posició de l’articulació i de l’estat muscular. D’aquesta manera, es millora  el seu rendiment físic i el gest esportiu.

Exemple:

  • Trastorns osteo-articulars de l’esportista com pubàlgies, osteopatia de pubis, síndrome del piramidal, síndrome del corredor, tendinitis de repetició i inflamacions.
  • Millora del gest esportiu i preparació a l’esforç.