Contacta amb nosaltres al T. 973 224 222

Osteopatia Uroginecològica

Ajuda la mare a optimitzar els recursos fisiològics dels que disposa per a que el part sigui el més fluid possible, beneficiant així el naixement i l’equilibri del bebè.

Es realitzen tractaments  abans i durant embaràs i després del part.

Certes molèsties durant l’embaràs  són degudes a descompensacions mecàniques prèvies. Posar la pelvis en situació de tensió pel canvi de volum de la matriu i l’augment del pes de la dona fa que s’accentuï més aquest bloqueig, la qual cosa provoca dolor a la pelvis i a l’esquena.

El tractament durant l’embaràs consisteix a millorar les molèsties ocasionades pel canvi de la dona, i donar a la pelvis la millor mobilitat possible per a que estigui lliure de tensions.

En el procés del part, és necessari que hi hagi bon moviment del sacre, la pelvis i el còccix, i que la musculatura estigui relaxada per facilitar el part i per a que aquest sigui menys dolorós i amb un grau de dilatació òptim.

El canal de part és la pelvis i per tant el més segur és que hi hagi algun bloqueig al sacre o al còccix en el postpart. La pelvis és la base de la nostra columna i per tant, és important restablir la correcta mobilitat per evitar lesions i molèsties en el futur.

El tractament postpart consisteix en la valoració i el tractament de la pelvis, de la mobilitat de la columna vertebral lumbar, dorsal i cervical, del to de la musculatura del sol pelvià i del treball contra les molèsties pròpies del procés.

També  s’ensenya el treball correcte del transvers de l’abdomen com són els exercicis hipopressius.

En quins casos pot ajudar l’osteopatia uroginecològica?

  • Incontinència urinària.
  • Menstruacions irregulars i/o doloroses, amenorrea.
  • Problemes físics durant l’embaràs.
  • Malposicions uterines i de la bufeta urinària (prolapse…).
  • Certs casos d’infertilitat.
  • Reequilibrar el sistema corporal pre i postpart.
  • Molèsties durant la pràctica de relacions sexuals.
  • Infeccions d’orina de repetició.

En el cas dels homes les tensions en aquesta zona poden facilitar l’aparició de prostatitis de repetició, molèsties a nivell de la part lumbar baixa, així com bursitis de l’articulació del maluc, molèsties a les cames, ciàtica…