Contacta amb nosaltres al T. 973 224 222

Fisioteràpia Neuro-musculesquelètica

És un àmbit de la fisioteràpia dirigit al tractament de trastorns neuromúsculoesquelètics, és a dir,  afectacions del nervi, del múscul i la fàscia que el relaciona. Aquest tipus de dolor s’anomena dolor miofascial i té unes característiques específiques.

El dolor miofascial  és un dolor d’origen muscultendinós, que pot manifestar-se amb característiques neuropàtiques, com formigueig, rampes, pesadesa, debilitat…

Està caracteritzat per bandes musculars tenses i doloroses,  presència de punts sensibles anomenats punts gallet o “trigger points”.

Hi ha diferents maneres de tractar els punts gallet, però fins ara la més efectiva que es coneix és la punció seca.

Es realitza una punció amb una agulla d’acupuntura, sense medicació, fins arribar al múscul. El que busquem és una resposta d’espasme local, és a dir, que el múscul es mogui per a que bombegi totes les substàncies internes de la contractura, ajudant a que es regeneri i que torni a la seva normalitat.

Hi ha altres maneres de tractar el dolor miofascial com és el massatge, els estiraments, el treball amb “ganxos” o fibròlisi diacutànea i mobilització del sistema nerviós amb neurodinàmia.

Sempre valorem les tècniques segons cada pacient i situació de la lesió.